Piraeus Bank Group
Profili Grupi Publikime Kariera Kontakte ASD
 
  English
Individë SME Korporata Kushtet e Punës Rrjeti
    Home > Njoftime > Nëntor 2016    
 
NJOFTIM PËR SHTYP

Piraeus Bank njofton emërimin e anëtarëve të rinj dhe kryetarit të Bordit 

Bordi i Drejtorëve të Piraeus Bank zgjodhi zotërinjtë George Handjinicolaou, Salomonit Berahas dhe Enrico Tommaso Cucchiani si anëtarë të rinj jo ekzekutivë të Bordit të Drejtorëve, për të zëvendësuar anëtarët të cilët dhanë dorëheqjen më parë. Bordi, miratoi unanimisht emërimin e Z. George Handjinicolaou si kryetarin e tij të ri. Zoti Handjinicolaou fillon rolin e tij menjëherë.

Zoti Handjinicolaou është një udhëheqës me përvojë të madhe ndërkombëtare të biznesit në sektorin e shërbimeve financiare. Karriera e tij 33 vjeçare, pjesa më e madhe e të cilës është shpenzuar në institucionet globale financiare me bazë në Londër dhe Nju Jork, si dhe Këmbimeve Ndërkombëtare dhe Shoqatës së Derivativëve (ISDA) në Londër.

Z Handjinicolaou së fundmi ishte Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i ISDA, ku ishte edhe anëtar i Bordit të Drejtorëve. Ai ka mbajtur më parë pozita udhëheqëse për tregjet derivative të të ardhurave fikse në disa institucione financiare globale, duke përfshirë Dresdner Kleinwort Benson, Bank of America Merrill Lynch dhe UBS në Londër dhe Nju Jork. Z. Handjinicolaou filloi karrierën e tij në Bankën Botërore në Uashington, DC. Z. Handjinicolaou gjithashtu ka përvojë udhëheqëse në Greqi nga rolet e tij si CEO i TBANK dhe si Zëvendës Kryetar i Komisionit të Tregut Kapital grek.

Përvoja e gjerë në lidership dhe bizneset ndërkombëtare e Z. Handjinicolaou, njohuritë e tij të thella në tregjet globale të kapitalit të kombinuara me përvojën në ristrukturimin brenda sektorit bankar grek do të jenë një vlerë e konsiderueshme për Bordin e Drejtorëve të Piraeus Bank.

Z. Handjinicolaou u diplomua në PhD në Financë nga shkolla pasuniversitare e biznesit të Universitetit të Nju Jorkut, ku ai gjithashtu u diplomua në MBA. Ai ka një diplomë BS nga Fakulteti i Drejtësisë në Universitetin e Athinës, Greqi.

Emërimi i z Handjinicolaou nga Piraeus Bank shënon një tjetër hap të madh në forcimin e Bordit të Drejtorëve të Bankës dhe qeverisjen e saj të korporatës, i ndërtuar mbi progresin e konsiderueshëm të bërë gjatë vitit 2016. Gjatë këtij viti, Bordi ka shtuar përvojën e tij ndërkombëtare dhe ekspertizën teknike, sidomos në ristrukturime dhe reduktimet e kredisë me probleme, kombinuar kjo me përvojën e thellë të tregut lokal.

Emërimi i z. Handjinicolaou është emërimi i shtatë i ri jo-ekzekutiv i Bordit të Drejtorëve të Piraeus Bank në vitin 2016:

Z. Solomon Berahas (Anëtar Jo-Ekzekutiv i Bordit)
Këshilltar i lartë i riskut me përvojë 33 vjeçare. CEO i Teiresias S.A.

Z. Arne Berggren (Kryetar i Komiteteve të Nominimeve dhe Shpërblimit)
Specialist i ristrukturimit bankar me përvojë mbi 25 vjeçare në 20 vende. Ish-Këshilltar i lartë i FMN-së dhe kreu i ristrukturimeve në Swedbank

Z. Alexander Blades (Anëtar Jo-Ekzekutiv i Bordit)
Partner në Paulson & Co Inc menaxher asetesh me seli në Nju Jork dhe aksioneri më i madh privat i Piraeus Bank

Z. Enrico Cucchiani (Anëtar Jo-Ekzekutiv i Bordit)
Ish-CEO i Intesa Sanpaolo, banka më e madhe në Itali

Z. Karel DeBoeck (Kryetari i Komitetit të Riskut)
Ish-CEO i bankave belge Dexia dhe Fortis

Z. David Hexter (Kryetar i Komitetit të Auditimit)
Specialist i ristrukturimit të bankave dhe korporatave, ish-shefi i Institucioneve Financiare në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim

 

 

Z. Arne Berggren, Anëtar i Pavarur Joekzekutiv të Bordit të Drejtorëve dhe Kryetar i Komitetit të Nominimeve të Piraeus Bank, tha:

"Në emër të Bordit të Drejtorëve do të doja të përgëzoj Z. Handjinicolaou dhe ta mirëpres atë në Piraeus Bank. Përvoja e tij e gjerë në drejtimin ndërkombëtar, ekspertiza e thellë në tregjet globale financiare të kombinuara me njohuritë e tij të tregut grek, do të jenë të çmuara për suksesin e planit të ristrukturimit të Pireut. Kjo është një tjetër arritje e madhe për Piraeus Bank, për të ndërtuar një bord të fortë të kombinuar me përvojën për të përballur sfidat e bankës në mënyrë efektive dhe për të siguruar pozicionimin e mirë të bankës për të përmbushur standardet më të larta të qeverisjes korporative."

Z. George Handjinicolaou, Kryetari i sapo emëruar i Piraeus Bank, komentoi:

"Jam i ngazëllyer nga mundësia për të përdorur përvojën dhe ekspertizën që kam fituar gjatë karrierës time që të kontribuojë në kthesën e Piraeus Bank. Greqia është aktualisht në një pikë kritike dhe është një nder për të udhëhequr bankën më të madhe të Greqisë. Gjithashtu, duke përfituar nga sistemi arsimor publik i Greqisë, ky rol më jep një mundësi për të kontribuar në vendin tim. Piraeus Bank është përgjigjur në mënyrë efektive në një mjedis tejet të vështirë operativ dhe unë besoj se ka mundësi të konsiderueshme që banka të ndërtojë mbi markën tonë të besuar dhe me vlerë të konsumatorëve, për të mbështetur rimëkëmbjen ekonomike në Greqi dhe për të dhënë vlerën për aksionerët tanë në periudhën afatmesme. Unë pres që të jem pjesë e suksesit të Piraeus Bank, së bashku me një Bord të përforcuar, me një ekip ekzekutiv të rigjallëruar dhe të gjithë punonjësit tanë besnikë dhe të përkushtuar."

Nick Tesseyman, Drejtor Menaxhues BERZH, Institucionet Financiare, ka thënë:

"Ne jemi të kënaqur që Piraeus Bank tani ka një bord të fortë me disa anëtarë të rinj, duke përfshirë Kryetarin, të cilët sjellin eksperiencën ndërkombëtare dhe një perspektivë të re për të ndihmuar bankën më të madhe të Greqisë në rrugën drejt rimëkëmbjes. Standardet e larta të qeverisjes korporative janë të rëndësishme dhe ne jemi të bindur se bordi i sapo përbërë do të sigurojë që ato të respektohen. Kjo është edhe më e rëndësishme pasi ne po shohim shenja inkurajuese që tregojnë se ekonomia greke ka filluar të rritet përsëri. Në këtë moment është e rëndësishme që të ketë një sektor bankar i cili funksionon mirë me aftësinë për të mbështetur ekonominë reale në baza të qëndrueshme. Me zhvillimet e fundit ne jemi të sigurt që Piraeus Bank do të jetë e vendosur për të kryer këtë detyrë. "

Athinë 1 nëntor 2016

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Njoftime
Njoftim i dytë për kreditorët e shoqërisë ”Tirana Leasing ” sha në likuidim
Shoqëria ”Tirana Leasing” sha, në likuidim, me seli në rrugën Ibrahim Rugova Vila 1/1, në Tiranë, është shoqëri anonime, e regjistruar pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit me numë...
Tirana Bank firmos Parimet Globale te Fuqizimit te Grave
Kompani shqiptare firmosin për herë të parë Parimet Globale te Fuqizimit te Grave Për herë të parë në Shqipëri, bizneset angazhohen zyrtarisht për fuqizimin e grave në vendin e punës. Tirana Ban...
Tirana Bank nënshkruan Memorandumin mbi Praktikat e Studentëve
Qëllimi i këtij memorandumi është vendosja e dhe intensifikimi i i formave të reja të bashkëpunimit ndërmjet palëve, për zhvillimin e njohurive profesionale të profesionistëve të rinj në mje...
NJOFTIM PËR SHTYP
Piraeus Bank Group njofton emërimin e Drejtorit të ri Ekzekutiv (CEO)   Gjatë mbledhjes së ditës së premte, Bordi i drejtorëve të PBG zgjodhi në mënyrë unanime Z. Christos Megalou si Drejtorin e Ri ...
NJOFTIM PËR SHTYP
REZULTATET E 9 MUJORIT TË PIRAUES BANK GROUP Qëndrueshmëria Kundrejt Objektivave:Profitabiliteti, Ulja NPEs dhe Kredive me probleme, Përmirësimi i Likuiditetit   Deklaratat e Drejtuesve “Jam i kënaqur tju raportoj s...
NJOFTIM PËR SHTYP
03.11.2016
Piraeus Bank njofton emërimin e anëtarëve të rinj dhe kryetarit të Bordit  Bordi i Drejtorëve të Piraeus Bank zgjodhi zotërinjtë George Handjinicolaou, Salomonit Berahas dhe Enrico Tommaso Cucchiani si anë...
 
Na ndiq në
 
Profili
20 Vjet Tirana Bank
Banka Jonë
Rreth Nesh
Transparenca
Lidhje
Grupi
Publikime
Degët Grupit & Prania Ndërkombëtare
Profili i Grupit
Kariera
Vende Vakante
Politikat e Punësimit
Vizioni dhe Vlerat
Kushtet e Punës
Interesat e Llogarive & Depozitave
Interesat & Kushtet e Kredive per Individe
Kushtet e Punes
Index Rates
Rrjeti
Kontaktet e Degëve
Rrjeti i ATM
Rrjeti i Degëve
 
Privacy Policy Terms of Use Copyright Due Diligence
Built by Impuls
Rr. Ibrahim Rugova, P.O. Box 2400/1, Tirana-Albania