Piraeus Bank Group
Profile Group Publications Career Contacts ADIA
 
  Shqip
Individual SME Corporate Pricing Network
    Home > News > March 2017    
 
PRESS RELEASE

Piraeus Bank Group njofton emërimin e Drejtorit të ri Ekzekutiv (CEO)

 

Gjatë mbledhjes së ditës së premte, Bordi i drejtorëve të PBG zgjodhi në mënyrë unanime 
Z. Christos Megalou si Drejtorin e Ri Ekzekutiv.

Z. Megalou ka një eksperiencë të shquar ndërkombëtare si bankier. Karriera e tij shënon 31 vite, pjesa më e madhe e të cilave ka qënë me institucione globale financiare të përqendruara kryesisht në Londër. Z. Megalou ka shërbyer si Ceo i Eurobank Ergasias SA, një ndër katër bankat sistemike në Greqi. Më parë ai ka patur pozicione të larta menaxheriale në fushën e investimeve bankare në Credit Suisse Group.

Eskperienca e zgjeruar ndërkombëtare e Z. Megalou, e kombinuar edhe me eksperiencën në lidershipin e ristrukturimit brënda sektorit bankar Grek, do të jetë një vlerë domethënëse në rolin e CEO të PBG.

Kryetari i Piraeus Bank Z. George Handjinicolaou tha: “Në emër të Bordit të Drejtorëve të Piraeus Bank, unë dua të përgëzoj Z Megalou dhe ti uroj mirëseardhjen në Bankë. Eskperienca e zgjeruar ndërkombëtare në lidership e Christos’, ekspertiza në tregjet globale financiare, e kombinuar me njohurinë e tij të thellë për të kuptuar tregun Grek, do të jetë e paçmueshme në suksesin e planit ristrukturues të Piraeus Bank. Ky është një tjetër moment i madh historik për Piraeus Bank, të ndërtojë një Bord të fortë më eksperiencën e kombinuar për të trajtuar sfidat në mënyrë efikase dhe të sigurojë që banka është e mirë-pozicionuar për tu përballur me standartet më të larta të qeverisjes së korporatave. 

Z. Christos Megalou, CEO i sapo emëruar i Piraeus Bank, tha: “ Dua të falenderoj Bordin e Drejtorëve për besimin që ata kanë treguar tek unë. Është një nder i madh të drejtosh Bankën më të madhe Greke. Jam i lumtur nga mundësia e përdorimit të eksperiencës dhe ekspertizës që kam akumuluar gjatë karrierës time si kontribut në kthesën e Piraeus Bank. Dua të shpreh besimin tim në Bordin e Drejtorëve dhe kapitalin njerëzor shumë të kualifikuar të Bankës dhe jam duke shikuar të ardhmen në përpjekje për të punuar së bashku në një atmosferë krijuese dhe produktive për të siguruar rolin drejtues të Piraeus Bank në ekonominë Greke”.

Athinë, 8 Mars 2017

 
 
 
 
 
 
 
News
Tirana Bank Performance Highlights, first quarter 2017
19.05.2017
Tirana Bank profit for the first quarter of 2017 marks 2.3 million Euro (before taxes) Tirana Bank profit for the first quarter of 2017 amounted to 2.3 million Euro (before taxes) reflecting the strong performance of the Bank, being at much higher level compared to the same period of 2016. Accordi...
Junior Achievement - Leader for a day
05.04.2017
Junior Achievement is the largest organization in the world, which educates and inspires young people to assess the freedom of entrepreneurship and economy, and to improve their quality of life. Tirana Bank can not neglect the new generation, country's future. One of the graduates selected by the o...
Tirana Bank supports the opening of the exhibition
29.03.2017
Money Week is a global celebration of money, which aimes raising awareness toward younger generation to be responsible future citizens and financially capable. During the week, many partners around the globe, under the coordination of the International Finance ChildandYouth, organize various activit...
PRESS RELEASE
08.03.2017
Piraeus Bank Group njofton emërimin e Drejtorit të ri Ekzekutiv (CEO)   Gjatë mbledhjes së ditës së premte, Bordi i drejtorëve të PBG zgjodhi në mënyrë unanime Z. Christos Megalou si Drejtorin e Ri Ekzekutiv. Z. Megalou ka një ...
Tirana Bank signed a memorandum of cooperation about Students Internships
01.02.2017
The purpose of this memorandum is the establishing and intensification of new forms of cooperation between the parties, for the development of professional knowledge of young professionals in a real working environment, where alongside to the successful completion of the program, with the aim for fu...
 
Follow us
 
Profile
Tirana Bank Overview
About Us
Transparency
Links
Group
Publications
Group's Branches & International Presence
Group Profile
Career
Vacant Positions
Our People
Visions and Values
Pricing
Interest Rates for Accounts & Deposits
Interest Rates & Terms for Retail Loans
Terms and Conditions
Index Rates
Career
Vacant Positions
Our People
Visions and Values
 
Privacy Policy Terms of Use Copyright Due Diligence
Built by Impuls
Rr. Ibrahim Rugova, P.O. Box 2400/1, Tirana-Albania