Balfin Group
Profili Grupi Publikime Kariera Kontakte ASD
 
  English
Individë SME Korporata Kushtet e Punës Rrjeti
    Home > Grupi > Profili i Grupit    
 
Profili Korporatës

Misioni

Të operojmë si një investitor i padiskutueshëm lokal dhe rajonal në tregjet e synuara duke parashikuar qasjen e shpenzimeve të klientit dhe duke ofruar një propozim pozitiv për t'i shërbyer këtyre qasjeve nëpërmjet shërbimit të shkëlqyer, duke krijuar kthim-investimi atraktiv ndaj aksionerit. Aftësia e Balfin për të konvertuar sfidat në mundësitë e krijimit të vlerave të biznesit është arsyeja pse ne ekzistojmë.

Vizioni

"Të bëhemi një investitor ndërkombëtar që vendos standarde të reja të përsosmërisë në të gjitha fushat e veprimtarisë"

Historia

 • Fillesat e Grupit Balfin janë në vitin 1993. Duke e nisur me tregtimin e pajisjeve elektronike, shumë shpejt Grupi arriti të krijonte rrjetin më të madh të dyqaneve të elektronikës në Shqipëri, Neptun. Si rrjedhojë, ky rrjet u shtri edhe në vendet fqinje.

 • Që në vitin 2002 Grupi Balfin është i pranishëm në projektet e zhvillimit dhe manaxhimit të pasurive të paluajtshme. Nëpërmjet shoqërisë Mane TCI ka realizuar objekte industriale dhe rezidenciale të standardeve më të larta në Shqipëri.

 • Në vitin 2005, u përurua qendra e parë tregtare në Shqipëri, Qendra Tregtare Univers (QTU). Ky ishte një projekt shumë ambicioz për kohën, i cili revolucionalizoi mënyrën e të blerit të konsumatorëve shqiptar. Edhe sot QTU është qendra tregtare më popullore dhe më e dashur në Shqipëri.

 • Viti 2005 shënoi krijimin e rrjetit të parë shqiptar të supermarketeve, Euromax. Në shumë pak kohë Euromax arriti të shndërrohej në rrjetin më të madh të supermarketeve në Shqipëri duke ofruar cilësinë me çmimet më të mira.

 • Që prej vitit 2005, Fashion Group solli në Shqipëri disa markat më të njohura të veshjeve, duke kënaqur nevojat dhe kërkesat të të gjitha kategorive që frekuentojnë qendrat tregtare. Markat e Fashion Group janë: Mango, Cortefiel, Goldenpoint, Geox, Parfois, Okaidi, Prenatal, Carpisa, Springfield dhe Terranova.

 • Në vitin 2007 Grupi Balfin themeloi ACREM (Albanian Commercial Real Estate Management). Kjo kompani siguron shërbime për menaxhimin e pasurive të paluajtshme të cilat përfshijnë qendra tregtare dhe subjekte të tjera.

 • FoodWay është themeluar në vitin 2008 dhe ofron shërbim cilësor në shërbimin e bareve, picerive dhe restoranteve. FoodWay është i pranishëm në të dyja qendrat tregtare në Tiranë, QTU dhe TEG.

 • I themeluar në 2008, Elektro-Servis është projektuar për të siguruar mirëmbajtjen dhe riparimin e pajisjeve elektronike dhe elektroshtëpiake. Shërbimet ofrohet në ambientet e kompanisë ose në ambientet e klientëve.

 • “Alcred” shpk u ble nga Grupi Balfin në vitin 2008 dhe ka zhvilluar një nga zonat më të mëdha rezidenciale dhe të shërbimit në Tiranë, e cila konsiston në rreth 1,000 apartamente me një sipërfaqe totale prej 100.000 m2.

 • Në vitin 2011, Jumbo, dyqani më i madh i lodrave në Ballkan, u bë pjesë e Grupit Balfin me një marrëveshje franchise me Kidzone. Aktiviteti kryesor i Jumbo është tregtimi i lodrave për fëmijë, sende për të vegjël, libra, kancelari, si dhe sende sezonale e dekorative.

 • Në vitin 2011 Grupi Balfin përfundoi një tjetër projekt të rëndësishëm, Tirana East Gate. Me një investim prej 54 milion € u realizua qendra tregtare më moderne dhe më e madhja në Shqipëri me mbi 90,000 m2.

 • Gjatë vitit 2012, Grupi Balfin filloi ndërtimin e Tirana Logistic Park, një investim fillestar prej 43 milion €, i projektuar për të siguruar shërbim jo vetëm për bizneset shqiptare, por kryesisht duke ofruar një shërbim me standarde ndërkombëtare për interesat e huaja.

 • Në tetor të vitit 2012 Grupi Balfin përfundoi një prej investimeve më të rëndësishme të grupit jashtë Shqipërisë, Skopje City Mall. Ky projekt prej 68 milion € u zhvillua në bashkëpunim me pjesëmarrjen e disa partnerëve ndërkombëtarë.

 • Në vitin 2013 Grupi Balfin bleu 100% aksionet e ACR Holding, e cila sot quhet AlbChrome. AlbChrome është lider në industrinë e minierave dhe metalurgjisë në Shqipëri, në Ballkan dhe e dyta për nga madhësia në Europë. AlbChrome është i vetmi prodhues i Ferrokromit të pasur me Karbon në Europë i integruar vertikalisht.

 • Albanian Energy Supplier, e themeluar në vitin 2014, ushtron aktivitetin e saj në ofrimin e shërbimeve të importit, eksportit, tregtimit dhe furnizimit me shumicë dhe pakicë të energjisë elektrike.

 • Tirana Business University e vetmja shkollë biznesi në Shqipëri, e themeluar sipas modeleve më të avancuara dhe të suksesshme të edukimit akademik dhe vlerave të mësimdhënies, u bë pjesë e Grupit Balfin në vitin 2014..

 • Në vitin 2015 rrjeti i supermarketeve Carrefour Albania, u bë pjesë e Grupit Balfin nëpërmjet një marrëveshje franchise.

 • Në vitin 2015 Grupi Balfin filloi ndërtimin e Green Coast Resort, i vetmi resort luksoz, i cili ndodhet në plazhin e Palasës. Resorti përmban 4 lloje të ndryshme ndërtesash, që nga vilat elitare te apartamentet. Këto vila dhe apartamente me hapësirë dhe me stil ofrojnë shërbim dhe pamje të jashtëzakonshme.

 • AgroCon Albania është themeluar në vitin 2015 dhe zhvillon aktivitetin e saj në fushën e agrikultures, në ndërtimin e ambjenteve të mbrojtura për prodhimin e produkteve bujqësore, për shitje me shumicë dhe pakicë në Shqipëri dhe jashtë vendit.

 • SPAR u bë pjesë e Grupit Balfin në vitin 2016, duke synuar një shtrirje të investimit në të gjithë vendin e për tu kthyer në rrjetin më të madh të supermarketeve në Shqipëri.

 • Stella Mare është një sipermarrje e përbashkët e themeluar nga Milsped dhe Grupi Balfin në vitin 2017. Stella Mare është shoqëria përfaqësuese e Maersk Line, Grupit më të madh të anijeve të kontenjerëve në botë, duke ofruar shërbimet e saj në Shqipëri.

 • SmartPoint, themeluar në vitin 2017, operon në fushën e tregtisë elektronike, dedikuar për shitjen e pajisjeve smart, shërbimeve të telekomunikacionit dhe atyre me vlerë të shtuar edhe pas shitjes.

 • Themeluar ne 2017, Projekti Skopje East Gate (SEG) është një investim me vlerë rreth 350 milionë euro. Ky projekt do të përfshijë 10 blloqe me komplekse rezidenciale, 5 blloqe ndërtesash për qëllime biznesi dhe një qendër tregtare me mbi 250 dyqane me markat më të njohura botërore.

 • Balfin Real Estate themeluar ne vitin 2018, është një kompani e fokusuar në pasuri të patundshme, duke ofruar prona premium për blerësit shqiptarë dhe ndërkombëtarë.

 • Ne vitin 2018, Dyqan Taxi , subjekti më i madh i shitjeve online në Shqipëri u bë pjesë e Balfin Group.

 • NewCo Ferronikeli , eksportuesi më i madh në Kosovë dhe një prej prodhuesve më të mëdhenj të Nikelit në Europe, u bë pjesë e Balfin Group në vitin 2018 .

 • Themeluar ne vitin 1996, Tirana Bank, banka e parë me kapital tërësisht privat në Shqipëri, bëhet pjesë e Balfin Group ne 2018.

 

 
 
 
 
 
 
 
Njoftime
Pyetësori i Tirana Bank
Në vijim të punës sonë për përmirësimin e vazhdueshëm të shërbimit ndaj klientit, klikoni në linkun e mëposhtëm për të plotësuar një Pyetësor, i cili do të na ndihmojë të jemi më të qar...
Vende vakante - Internal Auditor
TIRANA BANK është duke kërkuar të punësojë një auditor të brendshëm dinamik dhe proaktiv për t'iu bashkuar Departamentit të Auditimit të Brendshëm....
Paketa Studentore
            Je student? Zbulo përfitimet e Paketës Studentore “Sukses” Të vendosni se cila është banka e duhur për interesat tuaja është një nga proceset vendimmarrëse që do t&e...
Tirana Bank dhe UNDP në partneritet për të promovuar mbrojtjen e mjedisit
Tirana Bank dhe UNDP në partneritet për të promovuar mbrojtjen e mjedisit   Tiranë, 17 qershor 2019 - Tirana Bank, në linjë me politikat e Përgjegjshmërisë Sociale të Korporatës së Grupit Balfin dhe UNDP, Programi i Zhvillimit i Komb...
Njoftim pë transferimin e degës "Pazari i Ri"
Të nderuar klientë! Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë se duke fillua nga data 10.06.2019 dega "Pazari i Ri" do të zhvendoset në mjedise të reja në të njëjtën zonë tek rruga "Luigj Gurakuqi", përballë degës aktua...
Artikull
5 ARSYE PSE BIZNESI YT KA NEVOJE PER KREDI Ju me siguri e keni dëgjuar shprehjen e vjetër: “Që të fitosh para, duhet të shpenzosh para”! Nëse jeni zotërues i një biznesi, jemi të bindur që doni që ai të vazhdojë t&eu...
 
Na ndiq në
 
Profili
Banka Jonë
Rreth Nesh
Transparenca
Marrëdhëniet e Punësimit & Kodi i Sjelljes
Lidhje
Grupi
Publikime
Profili i Grupit
Kariera
Vende Vakante
Politikat e Punësimit
Vizioni dhe Vlerat
Kushtet e Punës
Interesat e Llogarive & Depozitave
Interesat & Kushtet e Kredive per Individe
Kushtet e Punes
Index Rates
Rrjeti
Kontaktet e Degëve
Rrjeti i ATM
Rrjeti i Degëve
 
Privacy Policy Terms of Use Copyright Due Diligence
Built by Impuls
Rr. Ibrahim Rugova, P.O. Box 2400/1, Tirana-Albania