Balfin Group
Profili Grupi Publikime Kariera Kontakte ASD
 
  English
Individë SME Korporata Kushtet e Punës Rrjeti
    Home > Individë > Kartat    
 
Siguria e Kartave
 • Teknologjia Chip dhe pa Kontakt dhe përdorimi i saj.

  Teknologjia Chip dhe pa kontakt është një opsion i inkorporuar në kartat tona për të kryer transaksione në të gjitha njësitë tregëtare brenda dhe jashtë vendit pa qënë e domosdoshme të vendosni kartën apo pinin në POS ku po kryeni blerjen.

  Ky sherbim mund te perdoret në të gjitha njësitë tregtare (POS) ku shikoni simbolin e kontaktit 

  -  Kartëmbajtësi mund të kryejë blerje vetëm me një kalim duke e mbajtur kartën mbi terminalin POS.

  -  Kufiri i vlerës së transaksionit Pa kontakt dhe pa vendosjen e kodit PIN për çdo blerje brenda vendit është deri në 4,500 lekë. Mbi kete vlere eshte e noveojshme vendosja e PIN te kartes

  -  Niveli i sigurisë për transaksionin Pa kontakt është i njëjtë  si transaksionet me CHIP dhe PIN.

   

  Siguria e Kartave

  Siguria e Kartave tuaja, Prioriteti ynë!

  Tirana Bank kujdeset gjithmonë për sigurinë e kartave. Përdorimi i kartave është vazhdimisht në rritje, prandaj jemi vigjilentë në mbrojtjen e të dhënave tuaja.

  Këshillat e mëposhtme do ju ndihmojnë për sigurinë e përdorimit të kartave:

  -  Nënshkruani kartën tuaj sapo ta merrni në dorëzim;

  -  Mos mbani kartën dhe PIN në të njëjtin vend dhe mos ja jepni personave të tretë;

  -  Kontrolloni vazhdimisht llogarinë tuaj të kartës që të identifikoni transaksione të paautorizuara nga Ju;

  -  Ruani PIN dhe kartat në vende të sigurta dhe mos ja tregoni të dhënat personave të tjerë;

  -  Ruani faturat e llogarisë tuaj apo të transaksioneve që kryeni;

  -  Nëse ndryshoni të dhënat personale apo adresën tuaj informoni menjëherë Bankën;

   

  Kur udhëtoni jashtë vendit: 

  -  Sigurohuni të përditësoni kontaktet tuaja me Bankën. Numri i telefonit dhe adresa elektronike na ndihmon t’ju njoftojmë në çdo moment në rast mashtrimi;

  -  Ruani numrat e kontaktit të bankës për çdo rast humbje/vjedhje apo transaksion të dyshimtë me kartën tuaj;

  -  Kur kryeni blerje në një Pikë Shitje (POS), sigurohuni që tregtari nuk po e vendos kartën edhe në ndonjë pajisje tjetër. Kështu evitoni kopjimin dhe keqpërdorimin e informacionit të kartës;

  Kur blini në Internet:

  -  Përdorni faqe interneti të sigurta dhe evitoni kompjuterat publikë;

  -  Në momentin e blerjes sigurohuni që adresa të kthehet nga "http" në "https";

  -  Faqet e Internetit të çertifikuara nga Visa Cards janë më të sigurta për blerje në internet. Në këto raste logo “Verified by VISA” do të shfaqet.

  Kur përdorni në ATM:

  -  Përpara përdorimit të kartës në ATM kontrolloni për pajisje kopjuese të vendosura mbi tastierën e ATM-së apo në pjesën e bankomatit. Nëse keni dyshime mos e përdorni ATM dhe kontaktoni Bankën;

  -  Mbroni kodin PIN nga të tjerët sa herë që e vendosni atë në ATM;

  -  Nëse dyshoni se PIN mund të jetë kompromentuar njoftoni menjëherë bankën dhe ndryshoni PIN sa më shpejt në ATM-në më të afërt;

  -  Tërhiqni kartën tuaj pas përfundimit të transaksionit;

  -  Nëse karta mbahet nga ATM telefononi bankën ose paraqituni në degën më të afërt;

  Mashtrimet me Kartë:

  -  Nëse merrni një e-mail që ju kërkon të dhënat e kartës nuk duhet t’i përgjigjeni asnjëherë edhe nëse ato duken si zyrtare nga banka.

  -  Për çdo aktivitet të dyshimtë mashtrimi Tirana Bank bashkëpunon me autoritetet ligjore duke kryer hetime për identifikimin e mashtrimit dhe parandalimin apo minimizimin e dëmit. 

  Kontaktoni  Tirana Bank:

  Nëse dyshoni për përdorim të paautorizuar të kartës tuaj në rast humbje/vjedhje apo kopjimi të të dhënave, ju lutemi njoftoni menjëherë Bankën: 

  • 0800 6868 (nëpërmjet telefonave fiks) 24 ore 7 dite te javes;
  •  4 2277700 (nëpërmjet celularit dhe telefonave fiks) 24 ore 7 dite te javes;
  Dergoni e-mail në adresën: CardInfo@tiranabank.al
 
 
 
 
 
 
 
Njoftime
Intervista e znj Brislida Bala, Drejtore e Departamentit të Menaxhimit të Riskut
11.05.2020
Drejtorja e Departamentit të Menaxhimit të Riskut të Tirana Bank, znj. Brisilda Bala, në një intervistë për revistën Monitor ka folur mbi "Sfidat e sektorit Bankar në përballjen me Covid-19"...
Publikim në revistën Monitor
29.04.2020
Drejtorja e Divizionit të Korporatave dhe Anëtare e Komitetit Ekzekutiv të Tirana Bank, znj.Glenda Kurti, në një intervistë për revistën Monitor ka folur mbi kërkesat nga bizneset e Turizmit dhe Fasonerisë për fondin e Garancisë Sovrane....
PROTOKOLLI I VERDHË I MASAVE HIGJENO SANITARE COVID-19 BANKA/INSTITUCIONE FINANCIARE
29.04.2020
Në zbatim të Protokollit të verdhë të miratuar nga Ministria e Shëndetësisë, Tirana Bank ju informon që po zbaton në mënyrë të përpiktë të gjitha masat-higjeno sanitare të këtij protokolli. Për t...
0 Komision për transfertat me E-Banking
24.04.2020
Të nderuar klientë! Referuar vendimit të miratuar nga Këshilli Mbikëqyres i Bankës së Shqiperisë, Tirana Bank ju mundëson kryerjen e çdo transferte në monedhën Lek nëpërmjet platformës online winbank, pa komision. T...
TIRANA BANK, MBËSHTET MJEKËSINË
24.02.2020
Tirana Bank, vijon të ndjek politikat e saj të CSR në përkrahje të cështjeve më të ndjeshme për vendin. Vecanërisht këtë kohë, kur mjekësia dhe kujdesi shëndetësor në tërësi, është kthyer në...
TIRANA BANK NJOFTON TË GJITHË KLIENTËT BIZNES PËR “PAGEN COVID-19”
16.04.2020
Të nderuar klient,   Me datë 15 Prill 2020, Tirana Bank firmosi me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë, Marrëveshjen për Garancinë Sovrane. Kjo garanci do të përdoret për të mbuluar financimin e fondit të pagave për të gj...
 
Na ndiq në
 
Profili
Banka Jonë
Rreth Nesh
Transparenca
Marrëdhëniet e Punësimit & Kodi i Sjelljes
Lidhje
Grupi
Publikime
Profili i Grupit
Kariera
Vende Vakante
Politikat e Punësimit
Vizioni dhe Vlerat
Kushtet e Punës
Interesat e Llogarive & Depozitave
Interesat & Kushtet e Kredive per Individe
Kushtet e Punes
Index Rates
Rrjeti
Kontaktet e Degëve
Rrjeti i ATM
Rrjeti i Degëve
 
CRS & FATCA Privacy Policy Terms of Use Copyright Due Diligence
Built by Impuls
Rr. Ibrahim Rugova, P.O. Box 2400/1, Tirana-Albania